Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Cine de la CSM a…

Cine de la CSM a furat firmele „Primavia-Exim” SRL şi „Miledi” SRL?

Pe 25 noiembrie 2013, familia Diaciuc a scris o plângere la Inspectoratul General de Poliţie Chişinău, solicitând ca Gheorghe Avornic să fie tras la răspundere penală pentru că i-a lăsat fără firme şi cu datorii la bancă.

Pe 24 decembrie 2013, chiar în ziua în care Gheorghe Avornic a fost votat de Parlament în calitate de membr al CSM, Inspectoratul de Poliţie a semnat un document, expediat pe adresa familiei Diaciuc, în care se arată că „în urma controlului, s-a stabilit că, la Direcţia de Poliţie Chişinău, a fost înregistrat un proces penal pe faptul că cetăţeanul Gheorghe Avornic, prin abuz de încredere şi înselăciune, a dobândit de la familia Diaciuc firmele „Miledi” SRL şi „Primavia-Exim” SRL”.

Pe 13 ianuarie 2014, procurorul Oleg Baciu, de la Procuratura Chişinău, emite o Ordonanţă în care se spune că prezenta cauză penală a fost pornită pe 10 ianuarie 2014 de către organul de urmărire penală a DP a municipiului Chişinău, în baza indiciilor infracţiunii prevăzute de articolul 190 Cod Penal al. 5, Escrocheria.

Totodată, prin ordonanţa respectivă, procurorul Baciu a decis să expedieze dosarul la Inspectoratul de Poliţie şi la Procuratura Bălţi, deoarece „contractele între reprezentanţi au fost semnate la Bălţi, la fel şi adresa juridică a întreprinderilor este acolo… dar şi faptul că majoritatea martorilor se află în sectorul dat”.

Mai multe detalii despre caz, citiți AICI